Återtag av Textilplattor - Återbruk för en Hållbar Framtid

På ReCarpet är vi stolta över att kunna erbjuda återtag av textilplattor som ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid. För närvarande rivs textilplattor ut från kontor och skickas som avfall för förbränning, vilket har en betydande miljöpåverkan med en uppskattad kostnad av 7,1 kg CO2e per kvadratmeter enligt IVL (Svenska Miljöinstitutet). Vårt mål är att förändra detta genom att främja återbruk och därmed minska koldioxidavtrycket.

Ett återtag är inte bara en enkel rivning. Vår metod innebär att textilplattorna varsamt tas upp utan att skadas för att bevara deras kvalitet. Vi utför en djuprengöring av textilplattorna efter att de har kontrollerats och sorterats. Det behöver inte vara uteslutande vi som utför demonteringen; vi tar gärna emot textilplattor som andra aktörer demonterat, men när ni beställer återtaget utav oss garanterar vi att det sker på rätt sätt enligt våra framarbetade metoder.

När textilplattorna är rengjorda paketeras de noggrant på pallar och lagras på vårt egna lager/showroom i Stockholm. Vi vill säkerställa att varje textilplatta som vi återbrukar är i bästa skick för att erbjuda högkvalitativa produkter till våra kunder. Genom att erbjuda återtag av textilplattor tar vi ett steg närmare vårt övergripande mål - att sänka våra kunders förbrukning av CO2e vid nybyggnation och kontorsanpassningar i befintliga fastigheter. Med ReCarpet bidrar du aktivt till en mer hållbar och cirkulär ekonomi samtidigt som du minskar ditt företags miljöpåverkan.

Tillsammans kan vi göra skillnad för vår planet. Välj återbruk och hållbarhet med ReCarpet - för en grönare framtid.